Ved å fortsette bruken av denne nettsiden, godtar du våre retningslinjer for bruk og lagring av data( i tråd med GDPR).
Les mer om våre retningslinjer

Firi

Firi logo

En oversikt av Firi

 • Registrer deg med Vipps
 • 5% handelsbonus
 • Gratis innskudd
 • Handelsgebyr 0,5%
 • Verifiser konto med BankID

Firi er en norsk kryptovalutabørs som allerede i 2019 ble registrert hos Finanstilsynet som tjenestetilbyder for veksling og oppbevaring av virtuell valuta i Norge.
Firi er en trygg, sikker og brukervennelig Norsk handelsplass for kryptovaluta. De har lang erfaring med sikring av kryptovaluta og er enkelt tilgjengelige via epost, chat og sosiale medier.

Firi – enkelt, trygt og sikkert

 • Registrer konto enkelt og trygt med Vipps.
 • Du får 5% i bonus på alle gebyrene når du handler.
 • Trade de mest populære kryptovalutaene.
 • Gratis innskudd.
 • Du kan overføre din kryptovaluta til Firi fra andre steder.
 • Har eget system for skatteberegning av kryptovaluta.

 


Slik starter du en konto hos Firi

1. Opprett en konto med Vipps så blir din profil automatisk utfylt.
2. Verifiser din konto enkelt med BankID.
3. Innskudd og uttak gjennomføres med bankoverføring.

Husk at kjøp og salg av kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Det er 18-årsgrense for å opprette konto hos Firi”

firi omrtale bilde


Firi har et system for skatteberegning av kryptovaluta

Hos Firi kan du få gjort skatteutregninger for alle handler du har gjort i 2020. Dette betyr at du nå enkelt kan få utregningene av inntekt, formue, gevinst og tap, og føre det selv inn i skattemeldingen din.

Kryptovaluta anses som formue, og skal derfor rapporteres i skattemeldingen din hvert år. Hver gang du kjøper eller selger kryptovaluta hos Firi, eller på andre steder, så er dette en realisering av gevinst eller tap, og dette skal altså skattes eller gis fradrag for.

Dette er det mange som gruer seg til å regne ut. Firi gjør skatteberegningen for deg og gir deg de tallene du skal skrive inn i skattemeldingen din. Enkelt og greit.

Du vil også få et vedlegg som du kan levere til Skatteetaten. Viktig å tenke på er at Firi kan kun regne ut det du har handlet for og investert hos Firi. Hvis du har kryptovaluta et annet sted, må du regne ut dette på egen hånd.

Vi anbefaler at du leser Skatteetatens guide til skatt på virtuell valuta innen du går igang med prosessen.

Dette hjelper Firi deg å regne ut

Formue – Det kryptovalutaen din var verdt ved årsskiftet.
(Føres under “Formuesverdi” i skattemeldingen)

Gevinst – De summerer gevinsten din fra alle realisasjoner av all kryptovalutaen din fra fjoråret. (Føres under “Skattepliktig gevinst” i skattemeldingen)

Tap – De summerer alt du har tapt gjennom alle realisasjoner av kryptovalutaen din i løpet av fjoråret.
(Føres under “Fradragsberettiget tap” i skattemeldingen)

Inntekt – Her summeres bonuser du har fått gjennom fjoråret.
(Føres under “Annen skattepliktig kapitalinntekt” i skattemeldingen)

Når skatten beregnes brukes de reelle prisene fra Firi sitt marked.

Eventuelle transaksjonsgebyrer legges til kjøps- eller salgssummen, og er derfor inkludert i gevinst, tap og/eller inntekt.

Bonuser, her kalt inntekt, beregnes ut fra gjennomsnittskursen på gjeldende kryptovaluta den dagen bonus ble utbetalt. Gjennomsnittskursen er hentet fra de største internasjonale børsene.

Firi følger realiseringsprinsippet FIFU (Først inn, først ut)

Har du overført midler fra annen børs?

Hvis du har overført kryptovaluta fra en annen børs så vet ikke Firi hva du har betalt for kryptovalutaen, altså innkjøpsprisen. Innkjøpsprisen kan føres inn i systemet til Firi slik at du kan ha kontroll på hvor mye gevinst eller tap du har.


Firi priser

Firi tar gebyrer for å kjøpe og selge kryptovaluta og vanlig valuta(fiat) på sin handelsplass. De tar også gebyrer for uttak. Det ulike gebyrer for ulike kryptovalutaer.

Det er alltid gratis å sette inn penger på Firi, både cryptovalutaer og vanliga valutaer(fiat).

It is always free to deposit funds to our exchange, both cryptocurrencies and fiat.

Fees

Action Currency Fee
Trading All markets 0.5%
Deposits All Free
Withdrawal NOK 45 NOK
Withdrawal BTC 0.00025 BTC
Withdrawal ETH 0.005 ETH
Withdrawal XRP 2.00 XRP
Withdrawal LTC 0.005 LTC
Withdrawal DAI 5.00 DAI

Withdrawal limits

Currency Minimum withdrawal
NOK 500 NOK
BTC 0.001 BTC
ETH 0.01 ETH
XRP 25 XRP
LTC 0.02 LTC
DAI 20 DAI

All kunder kan ta ut opp til 300.000 NOK i verdi av entent cryptovaluta eller vanlig valuta.

Bank innskudd

Bank innskudd som gjøres med Firi sin betalingsløsning Neonomics er normalt kreditert innen en arbeidsdag. De tar de fleste norske banker, med noen få unntak. Betalinger online fungerer for alle vanlige norske banker. Pengene er normalt inne på ditt konto innen 1 – 2 arbeidsdager. Du kan kun gjøre bank innskudd fra et konto registrert med ditt navn og adresse.

Bank uttak

Du kan kun gjøre bank uttak med norske kontoer som er registrert med ditt navn og adresse.

Innskudd og uttak av vanlig valuta (Fiat)

Når du gjør et innskudd i NOK tar det normalt 1 – 2 arbeidsdager til du har pengene tilgjengelige på din konto for handel.

Firi tar kun innskudd fra norske statsborgere og tar kun innskudd i NOK. Minimum uttak er på 500 kr og maks uttak på 200,000 NOK innen 24 timer.

Kryptovaluta innskudd og uttak

Når du setter inn bitcoin og litecoin, trengs de 3 bekreftelser innen de er tilgjengelige for handel.

Uttak av kryptovaluta er normalt sent så snart du har bekreftet valutaen. Hvis du gjøre store uttak kan det gjøre manuelle uttak. Dette kan ta opptil 24 timer grunnet ulike sikkerhetstiltak.

Note: Vær forsiktig når du gjør innskudd av tokens. Om token recovery er nødvendig kan Firi, i noen tilfeller og helt diskret, prøve å hjelpe deg å få tilbake dine tokens.

Rapportering

Noen land har lover og reguleringer at du må rapportere innehav av kryptovaluta til styresmaktene. Firi tar ikke ansvar for å rapportere dette, du som bruker er selv ansvarlig for at rapportere dette på en riktig måte.

Firi vs Coinbase

Firi og Coinbase er begge populære plattformer for kjøp og salg av kryptovaluta, men de har forskjellige styrker og svakheter. Hvilken plattform som passer best for deg, avhenger av dine behov og preferanser.

Firi

Fordeler:

 1. Lokal Tilpasning: Firi er en norsk kryptobørs, noe som gjør den spesielt tilpasset norske brukere med norsk kundeservice og brukerstøtte.
 2. Enkel Bruk: Plattformen er brukervennlig og enkel å navigere, noe som gjør den ideell for nybegynnere.
 3. Norske Bankoverføringer: Direkte integrasjon med norske banker for enkle og raske innskudd og uttak.
 4. Sikkerhet: Høyt fokus på sikkerhet med flere lag av beskyttelse for brukernes midler og data.

Ulemper:

 1. Begrenset Utvalg: Mindre utvalg av kryptovalutaer sammenlignet med større internasjonale børser.
 2. Handelsvolum: Lavere handelsvolum kan påvirke likviditeten og prisene.

Coinbase

Fordeler:

 1. Stort Utvalg: Coinbase tilbyr et bredt spekter av kryptovalutaer, inkludert de mest populære som Bitcoin, Ethereum og mange andre.
 2. Global Tilstedeværelse: Som en av de største kryptobørsene i verden, har Coinbase stor likviditet og handelsvolum.
 3. Brukervennlighet: Intuitivt grensesnitt som passer både for nybegynnere og erfarne tradere.
 4. Sikkerhet: Streng sikkerhet og forsikringsordninger for å beskytte brukernes midler.

Ulemper:

 1. Høyere Gebyrer: Coinbase har ofte høyere gebyrer sammenlignet med andre plattformer, noe som kan påvirke lønnsomheten for aktive tradere.
 2. Ingen Lokal Tilpasning: Som en internasjonal plattform har Coinbase ikke samme lokale tilpasning som Firi, noe som kan påvirke brukerstøtten for norske brukere.

Valget mellom Firi og Coinbase avhenger av hva du prioriterer. Hvis du ønsker en plattform med norsk tilpasning og enklere bankoverføringer, kan Firi være det beste valget. Hvis du derimot ønsker tilgang til et bredere utvalg av kryptovalutaer og høy likviditet, kan Coinbase være mer passende. Begge plattformene tilbyr høy sikkerhet og brukervennlighet, så det er viktig å vurdere hva som er viktigst for deg før du bestemmer deg.


Om Firi

Firi er en kryptovalutabørs som ble startet av en gruppe med teknologer som ønsket å bygge noe større sammen. Fra tre gründere med bakgrunn innen programmering, har vi nå vokst til å bli et allsidig team med utviklere, designere, markedsførere og forretningsutviklere.

Teamet er håndplukket for å kunne levere den beste tjenesten og opplevelsen til deres kunder, med fokus på sikkerhet, tilgjengelighet og brukervennlighet.

Selskapet er registrert hos Finanstilsynet som tjenestetilbyder for veksling og oppbevaring av virtuell valuta i Norge, og ønsker å gjøre det like enkelt å investere i kryptovaluta som i aksjer og fond.