Ved å fortsette bruken av denne nettsiden, godtar du våre retningslinjer for bruk og lagring av data( i tråd med GDPR).
Les mer om våre retningslinjer

Kjøpe Solana

Solana SOL logo Solana er en offentlig blokkjedeplattform med smart kontraktsfunksjonalitet og sin egen kryptovaluta SOL. Kryptovalutaen Solana (SOL) er en av de største kryptovalutaene i verden. Solana kan gjøre raskere antall transaksjoner til et lavere gebyr enn sine konkurrenter.

Ønsker du å handle Solana SOL? Du kan trade SOL og andre kryptovalutaer på alle handelsplassene i listen nedenfor. Sammenlign og finn beste stedet for deg å handle kryptovaluta.

Hvordan kjøpe Solana SOL?

Du kan trade Solana SOL på to forskjellige måter.

  1. Trade Solana SOL gjennom CFDer hos eToro eller Skilling. Da trader du på endringen i prisen på kryptovalutaen uten å eie den direkte. Du kan gå både long og short.
  2. Du kan også handle i kryptovalutaen gjennom å faktisk kjøpe kryptovalutaen på internasjonale kryptobørser.

En CFD er et finansielt instrument, som er en kontrakt, typisk mellom en megler og en investor, hvor den ene parten godtar å betale den andre forskjellen i verdien av et verdipapir, mellom åpning og lukking av handelen. Du kan enten holde en lang posisjon (spekulere at prisen vil stige) eller en kort posisjon (spekulere at prisen vil falle). Dette anses som en kortsiktig investering da CFD-er brukes innenfor kortere tidsrammer.

Hva er Solana?

Solana er en blokkjedeplattform designet for å være vert for desentraliserte, skalerbare applikasjoner. Det er et open-source prosjekt som drives av Solana Foundation med base i Genève, mens blokkjeden ble bygget av San Francisco-baserte Solana Labs.

Den største fordelen med Solana er at den kan behandle et stort antall transaksjoner er mye raskere og til en betydelig lavere kostnad enn sine konkurrerende blokkjeder som for eksempel Ethereum.

Solana er en proof-of-stake (PoS) blokkjede, men forbedrer den med en mekanisme kalt proof-of-history (PoH), som bruker hash-tidsstempler for å bekrefte når transaksjoner skjer. Programspråk Rust, C, C++.

Solana SOL slik handler du kryptovalutaen

Solana vs Ethereum

To av de største blokkjedene for desentraliserte applikasjoner (dApps) som DeFi og NFT er Ethereum og Solana. Begge nettverkene har brede økosystemer og individuelle egenskaper. Hva er egentlig forskjellen mellom de to. Solana er et prosjekt som ble designet for å forbedre Ethereum, men er blokkjeden bedre enn dets foregangere?

Smarte kontrakter

Solana og Ethereum har smarte kontraktsmuligheter , som er avgjørende for å kjøre banebrytende applikasjoner som desentralisert finans (DeFi) og ikke-fungible tokens (NFT) .

Teknologi

Ethereum bytte i September 2022 sin konsensusmekanisme fra Proof of Work til Proof of Stake. Dette betyr at begge bruker den samme konsensusmekanismen (PoS) der validatorer satser kryptovalutaen sin som sikkerhet for privilegiet å tjene belønninger for å hjelpe blokkjeden. Solana forbedrer PoS ved også å implementere PoH.

Konsensus : Solana og Ethereum bruker begge en proof-of-stake (PoS) konsensusmekanisme, der validatorer satser kryptovalutaen sin som sikkerhet for privilegiet å tjene belønninger for å hjelpe blokkjeden. Solana forbedrer PoS ved også å implementere PoH (proof-of-history).

Transaksjonshastighet og kostnad

Mye av hypen kring Solana i 2021 skyldtes dens klare fordel over Ethereum når det gjelder transaksjonsbehandlingshastighet og transaksjonskostnader. Solana kan behandle så mange som 50 000 TPS (Transaksjoner per sekund), og dens gjennomsnittlige kostnad per transaksjon er på kun $0,00025. Ethereum kunne tidligere kun håndtere kun ca 15 TPS, men etter den siste oppgraderingen vil dette tallet gå opp. Det gjennomsnittlige transaksjonsgebyret har vært på rundt $1,68.’

Ethereum 2.0

Det kan legges til at Ethereum har nylig oppgradert sitt system til Ethereum 2.0 der man bland annet har gått over til Proof of Stake. Med sin størrelse og å være first mover har man en fordel til konkurrentene. Med oppgraderingen har systemet et potensiale til å nå 100 000 tps. Blokkjeden blir mer skalerbar, sikker og bærekraftig. En fremtidig oppgradering vil introdusere sharding, betydelig redusere transaksjonstider og redusere nettverksoverbelastning. Hvordan Solana vil klare seg mot disse forbedringene er ennå å se.

Proof of Stake med en proof of history mekanisme

Solana oppnår konsensus ved å bruke en proof-of-stake- mekanisme og dens modell, kjent som «proof-of-history»-mekanisme. Proof of History gjør at nettverket kan fungere raskere fordi noder ikke trenger å kommunisere for å validere en blokk.

Anatoly Yakovenko, Solanas medgrunder, publiserte en hvitbok i november 2017 som beskrev proof-of-history-konseptet (PoH). PoH er et bevis for å verifisere rekkefølge og tidsforløp mellom hendelser, og det brukes til å kode tillitsløst tidsforløp inn i en hovedbok.

Solana whitepaper beskriver dette designet som en desentralisert klokke. Proof of history gjør det mulig for nettverksdeltakere å ha en høy grad av sikkerhet for at en hendelse fant sted på et bestemt tidspunkt. Et eksempel på bevis på historien er når en person tar et bilde av dagens avis med dato og klokkeslett registrert slik at det kan brukes til å verifisere avisen i fremtiden.

Som forskjellige andre blokkjeder kan Solana kjøre smarte kontrakter .

Solana Validatorer

Validatorer utgjør ryggraden i Solanas nettverk. Hvem som helst kan kjøre en valideringsnode i nettverket.
Ved å behandle transaksjoner og delta i konsensus, bidrar hver validator til å gjøre Solana til det mest sensurbestandige og høyest ytelsesbaserte blokkjedenettverket i verden.

Gjennom å være validator kan du få ulike belønninger. Det er i hovedsak 3 ulike belønninger:

Er Solanas SOL-token tilgjengelig i brøkdeler?

SOL-er er tilgjengelige i brøkdeler kalt lamports; en lamport har en verdi på 0,000000001 SOL. Lamports er oppkalt etter Solanas største tekniske innflytelse, Leslie Lamport, en dataforsker som er mest kjent for sitt arbeid med distribuerte systemer.

Hvor mange SOL-tokens er i omløp for øyeblikket?

Solana har en total forsyning på 511,6 millioner SOL-tokens, hvorav 355 millioner allerede har kommet inn på markedet.
12

Solana SOL bilde