Ved å fortsette bruken av denne nettsiden, godtar du våre retningslinjer for bruk og lagring av data( i tråd med GDPR).
Les mer om våre retningslinjer

Kjøpe Binance Coin BNB

Binance Coin logo Binance Coin BNB er kryptovalutaen til verdens største handelsplass for krypto, Binance. BNB var i begynnelsen basert på Ethereum men er nå kryptovalutaen til Binance egen blokkjede.  Cardano ADA er en av de største kryptovalutaene på markedet og er  den neste generasjonen av ideen bak Ethereum, med en fleksibel, hållbar og skalerbar blokkjede. Cardano er den første helt sikre Proof of Stake protokollen på markedet. En av fordelerne er at systemet krever lite energi

Ønsker du å handle Binance Coin? Du kan trade Binance Coin (BNB) og andre kryptovalutaer på alle handelsplassene i listen nedenfor. Sammenlign og finn beste stedet for deg å handle kryptovaluta.

Hvordan kjøpe BNB Binance Coin?

Du kan trade Binance Coin (BNB) på to forskjellige måter.

  1. Trade BNB Binance Coin gjennom CFDer hos eToro eller Skilling. Da trader du på endringen i prisen på kryptovalutaen uten å eie den direkte. Du kan gå både long og short.
  2. Du kan også handle i kryptovalutaen gjennom å faktisk kjøpe kryptovalutaen på internasjonale kryptobørser.

En CFD er et finansielt instrument, som er en kontrakt, typisk mellom en megler og en investor, hvor den ene parten godtar å betale den andre forskjellen i verdien av et verdipapir, mellom åpning og lukking av handelen. Du kan enten holde en lang posisjon (spekulere at prisen vil stige) eller en kort posisjon (spekulere at prisen vil falle). Dette anses som en kortsiktig investering da CFD-er brukes innenfor kortere tidsrammer.

Hva er Binance Coin BNB?

Binance Coin er kryptovalutaen utstedt av Binance exchange og handler med BNB-symbolet

BNB er kryptovaluta-mynten som driver BNB Chain-økosystemet. Som en av verdens mest populære verktøytokens kan du ikke bare handle BNB som enhver annen kryptovaluta, du kan også bruke den i et bredt spekter av applikasjoner og brukstilfeller

Valutaen brukes fremst for å utføre ulike ting innen Binance systemet men kan også brukes til å betale for varer og tjenester, betale transaksjonsgebyrer på Binance Smart Chain, delta i eksklusive token-salg og mer.

BNB var opprinnelig basert på Ethereum-nettverket men nå tilhører den Binance egen blokkjede.

BNB kan brukes til blant annet til

BNB ble lansert i 2017

BNB ble lansert i 2017 gjennom et Initial Coin Offering (eller ICO) som fant sted 11 dager før Binance Exchange åpnet for handel. Emisjonskursen var 1 ETH for 2 700 BNB eller 1 BTC for 20 000 BNB. Selv om valutaen ble lansert gjennom en ICO, gir ikke BNB brukere krav på Binance-fortjeneste og representerer ikke en investering i Binance.

BNB var opprinnelig utstedt på Ethereum nettverket

Valutaen ble opprinnelig utstedt som et ERC-20- token, kjørt på Ethereum -nettverket, med en total forsyning på 200 millioner mynter. 100 millioner BNB ble tilbudt i ICO, men den nåværende totale forsyningen er lavere på grunn av periodiske brennende hendelser og en sanntidsbrenningsmekanisme.

Selv om de opprinnelig var basert på Ethereum-nettverket, ble ERC-20 BNB-tokenene senere byttet med BEP-2 BNB i et 1:1-forhold. BEP-2 BNB er den opprinnelige mynten i Binance-kjeden, og hovednettlanseringen ble annonsert 18. april 2019.

I september 2020 lanserte Binance BNB Smart Chain (BSC, tidligere Binance Smart Chain) , et blokkjedenettverk som går parallelt med BNB Beacon Chain. Dette betyr at du nå kan finne BNB i tre forskjellige former:

BNB BEP-2 på BNB Beacon Chain (tidligere Binance Chain).

BNB BEP-20 på BNB Smart Chain (tidligere Binance Smart Chain).

BNB ERC-20 på Ethereum-nettverket.

Brenning av BNB Binance Coin

BNB bruker et Auto-Burn-system for å redusere den totale forsyningen til 100 000 000 myter. BNB Auto-Burn-mekanismen justerer mengden valuta som skal brennes basert på BNBs pris og antall blokker generert på Smart Chain (BSC) i løpet av kvartalet. Dette gir større åpenhet og forutsigbarhet for BNB-fellesskapet.

BNB tapt i kvalifiserte tilfeller kan også bli refundert gjennom BNB Pioneer Burn Program. Dette teller brukernes tapte mynter mot den offisielle brenntellingen og refunderer dem med BNB.
BNB bruker i tillegg en sanntidsbrenningsmekanisme basert på gassavgifter. Et fast forhold av innsamlet gassavgift brennes i hver blokk, med forholdet bestemt av BSC-validatorer.
Du kan lære mer om BNB-brenning på https://www.bnbburn.info/.

BNB Binance Coin trading

Kryptovaluta og beskatning

Skatteetaten har fastslått at det ikke skal tillegges merverdiavgift (MVA) ved kjøp og salg av bitcoin innad i Norge. Videre anses virtuell valuta som et formuesobjekt, som igjen betyr at gevinster skal beskattes på ordinær måte. Norske skatteytere er pålagt å innrapportere beholdninger til myndighetene i skattemeldingen ved utgangen av hver ligningsperiode.

Kjøp og salg av kryptovaluta i Norge

Finanstilsynet lanserte i 2019 en registerordning for vekslere av digital valuta. Det åpnet dørene for at norske selskap kunne tilby kjøp og salg av kryptovaluta til offentligheten. Bransjen er strengt regulert og alle foretak må registrere seg hos Finanstilsynet, uavhengig av omsetningsbeløp. Norske kryptovalutabørser er samtidig underlagt hvitvaskingsloven, med plikt om å rapportere mistenkelige transaksjoner til myndighetene. Per dags dato er det mulig å verifisere identiteten sin enten med VIPPS eller BankID.

Per dags dato er det 3 operative kryptovalutabørser i Norge som tillater kjøp av kryptovaluta. Det inkluderer Firi, Kaupang Krypto og NBX (Norwegian Block Exchange).