Ved å fortsette bruken av denne nettsiden, godtar du våre retningslinjer for bruk og lagring av data( i tråd med GDPR).
Les mer om våre retningslinjer

Handle Ethereum ETH

Ethereum ETH logoEthereum er en desentralisert open-source blockkjede med smart kontrakt funksjonalitet. Det er en fellesskapsdreven teknologi som driver kryptovalutaen Ether (ETH) og tusenvis av desentraliserte applikasjoner. Ether (ETH) som også kalles Ethereum, er den nest største kryptovalutaen i verden, målt i verdi, etter Bitcoin.

Ønsker du å handle Ethereum (ETH)? Du kan trade Ethereum (ETH) og andre kryptovalutaer på alle handelsplassene i listen nedenfor. Sammenlign og finn beste stedet for deg å handle kryptovaluta.

Hvordan kjøpe Ethereum?

Du kan handle og trade Ethereum (ETH) på to forskjellige måter.

  1. Handle Ethereum ETH som faktisk kryptovaluta på kryptobørser, som for eksempel hos eToro, Coinbase eller Binance. På denne måten eier du kryptovalutaen direkte. Dette er den beste måten å investere på lang sikt.
  2. I stedet for å kjøpe kryptovalutaen kan du handle Contract for Differences (CFD) på Ethereum og spekulere i om priset på Ether går opp eller ned uten å eie den faktiske kryptovalutaen. Du kan investere i Ethereum eller annen kryptovaluta gjennom CFD-er på Plus500. CFD brukes oftest til investeringer på kort sikt.

En CFD er et finansielt instrument, som er en kontrakt, typisk mellom en megler og en investor, hvor den ene parten godtar å betale den andre forskjellen i verdien av et verdipapir, mellom åpning og lukking av handelen. Du kan enten holde en lang posisjon (spekulere at prisen vil stige) eller en kort posisjon (spekulere at prisen vil falle). Dette anses som en kortsiktig investering da CFD-er brukes innenfor kortere tidsrammer. For å handle Ethereum CFD -er kan du for eksempel spekulere på ETH/USD-paringen.

Hva er forskjellen mellom Ethereum og Bitcoin?

Hovedforkjellen mellom Ethereum og Bitcoin er at Bitcoin først og fremst designet for å være et alternativ til tradisjonelle valutaer og dermed et byttemiddel og verdilagring. Ethereum er en programmerbar blokkjede som kan brukes innen ulike områder som til eksempel DeFi, smarte kontrakter og NFT-er.

Hva er Ethereum?

Blockchain-teknologi brukes til å lage applikasjoner som går utover bare å aktivere en digital valuta. Ethereum ble lansert i juli 2015 og er den største og mest veletablerte, åpne desentraliserte programvareplattformen.

Ethereum gjør det mulig å bygge og distribuere smarte kontrakter og desentraliserte applikasjoner (dApps) uten nedetid, svindel, kontroll eller forstyrrelser fra en tredjepart.

For å oppnå dette kommer Ethereum komplett med sitt eget programmeringsspråk som kjører på en blokkjede.

De potensielle bruksområdene til Ethereum er omfattende og drives av dets opprinnelige kryptografiske token, ether (ofte forkortet som ETH). I 2014 lanserte Ethereum et forhåndssalg for eter, som fikk en overveldende respons.

Ether brukes hovedsakelig til fire formål: Den handles som en digital valuta på børser, holdes som en investering, brukes til å kjøpe varer og tjenester, og brukes på Ethereum-nettverket for å betale transaksjonsgebyrer.

Ethereum ETH - Ether bilde

Ether (ETH) – kryptovalutaen til Ethereum

Ether (ETH) er kryptovalutaen generert i henhold til Ethereum-protokollen som en belønning til gruvearbeidere i et proof-of-work- system for å legge til blokker til blokkjeden. Eter er representert i staten som et usignert heltall knyttet til hver konto, dette er kontoens ETH-saldo angitt i wei (10 18 wei = 1 eter). [63] Hver blokk, ny ETH genereres ved å legge til en protokollspesifisert mengde, for tiden 2 × 10 18wei (lik 2 ETH), til saldoen på en hvilken som helst konto etter gruvearbeiderens valg. Dette er kjent som blokkbelønningen. I tillegg er eter den eneste valutaen som aksepteres av protokollen som betaling for et transaksjonsgebyr, som også går til gruvearbeideren. Blokkbelønningen sammen med transaksjonsgebyrene gir insentiv til gruvearbeidere til å holde blokkjeden i vekst (dvs. å fortsette å behandle nye transaksjoner). Derfor er ETH grunnleggende for driften av nettverket. Ether kan «sendes» fra en konto til en annen via en transaksjon, som ganske enkelt innebærer å trekke beløpet som skal sendes fra avsenderens saldo og legge samme beløp til mottakerens saldo.

Ether blir ofte feilaktig referert til som «Ethereum».

Ether er notert på børser under forkortelsen ETH. Det greske store Xi- tegnet (Ξ) brukes noen ganger for valutasymbolet.

Skiftet til Ethereum 2.0 kan redusere utstedelsesraten for eter. Det er for øyeblikket ingen implementert hardt tak på den totale forsyningen av Ether.

Forskjeller mellom Ether og Bitcoin

Mens både Bitcoin- og Ethereum-nettverkene drives av prinsippet om distribuert hovedbok og kryptografi, er de to forskjellige teknisk på mange måter. For eksempel kan transaksjoner på Ethereum-nettverket inneholde kjørbar kode, mens data festet til Bitcoin-nettverkstransaksjoner kun brukes til å registrere transaksjonsinformasjon. Andre forskjeller inkluderer blokkeringstid (en ETH-transaksjon bekreftes i sekunder, sammenlignet med minutter for BTC), og deres konsensusalgoritmer er forskjellige: Bitcoin bruker SHA-256, mens Ethereum bruker LMDGhost.

Bitcoin- og Ethereum-blokkjedene og nettverkene er forskjellige når det gjelder deres overordnede mål. Bitcoin ble skapt som et alternativ til nasjonale valutaer og ønsker derfor å være et byttemiddel og et verdilager . Ethereum var ment som en plattform for å lette uforanderlige, programmatiske kontrakter og applikasjoner via en global virtuell maskin.

Proof of Work vs Proof of Stake

Bitcoin bruker en konsensusprotokoll kalt proof of work (PoW) , som lar nettverksnodene bli enige om tilstanden til all informasjon som er registrert og forhindre visse typer angrep på nettverket. I september 2022 flyttet Ethereum til proof of stake (PoS) , et sett med sammenkoblede oppgraderinger som vil gjøre Ethereum sikrere og mer bærekraftig. For å løse problemer angående skalerbarhet, er en del av overgangen til bevis på innsats sharding, som vil fortsette å bli behandlet gjennom 2023.

En stor kritikk av bevis på arbeid er at det er svært energikrevende på grunn av den nødvendige beregningskraften. Bevis på innsats erstatter beregningskraft med staking – noe som gjør det mindre energikrevende – og erstatter gruvearbeidere med validatorer, som satser sine kryptovalutabeholdninger for å aktivere muligheten til å lage nye blokker.

Hva er Proof-of-Stake?

Proof-of-stake ligger til grunn for visse konsensusmekanismer som brukes av blokkjeder for å oppnå distribuert konsensus. I proof-of-work beviser gruvearbeidere at de har kapital i fare ved å bruke energi. Ethereum bruker proof-of-stake, der validatorer eksplisitt satser kapital i form av ETH i en smart kontrakt på Ethereum. Denne innsatsen ETH fungerer deretter som sikkerhet som kan ødelegges hvis validatoren oppfører seg uærlig eller lat. Validatoren er da ansvarlig for å kontrollere at nye blokker som forplantes over nettverket er gyldige og av og til opprette og forplante nye blokker selv.

Proof-of-stake kommer med en rekke forbedringer av det nå avviklede proof-of-work-systemet:

Formål

BTC og ETH er begge digitale valutaer, men hovedformålet med Ether er ikke å etablere seg som et alternativt pengesystem, men å forenkle å tjene penger på smarte kontrakter som dApps og enhver annen blokkjedeløsning man kan tenke seg.

Framtid til Ethereum

Ethereum-økosystemet vokser med stormskritt takket være den økende populariteten til dApps på områder som finans ( desentralisert finans eller DeFi- apper), kunst og samleobjekter ( ikke-fungible tokens eller NFT-er ), spill og teknologi. Ethereum vil også introdusere sharding en gang i 2023 for å forbedre skalerbarheten.

Bitcoin har også opplevd endring, og introduserte Taproot-oppgraderingen for å muliggjøre smarte kontrakter. Bitcoin Lightning Network er et annet prosjekt som jobbes med som en andrelagsprotokoll som har til hensikt å ta transaksjoner utenfor kjeden med det formål å øke hastigheten på nettverket.

Det er fortsatt enhvers gjetning hvilken kryptovaluta og blokkjede som vil tåle tidens tann – kanskje begge vil. Men én ting er sikkert – begge har indusert sårt tiltrengte diskusjoner om finansielle systemer over hele verden.

Handle Ethereum ETH