Kjøpe Litecoin

Litecoin LTC er en desentralisert peer-to-peer Internett-valuta Litecoin logo gråsom var den første altcoin på markedet med start oktober 2011. Valutaen ble satt opp av Charlie Lee som var en tidligere Google-ansatt. Litecon bruker en alternativ Proof-of-work hash algoritme som kalles for Scrypt hvilket gjør den litt mer komplisert å tilvirke og produsere sammenlignet med Bitcoin. Kryptovalutaen blir utvunnet sammen med Dogecoin, noe som øker gruvearbeiderkompensasjonen og nettverkssikkerheten for begge blokkjedene.

Ønsker du å handle Litecoin LTC? Du kan trade Litecoin LTC og andre kryptovalutaer på alle handelsplassene i listen nedenfor. Sammenlign og finn beste stedet for deg å handle kryptovaluta.

 • Lånebeløp
  Enkel registrering
  Nedbetaling
  Mange betalingsmetoder
  Aldersgrense
  Trade ca 20 kryptovalutaer
  Trade kryptovalua med CFD-er
  Handel i mange ulike aktiva
  Teste med demo eller registrere med riktige penger
  En av de ledende handelsplassene for CFD-er.
  CFD service - 79% taper penger
 • Lånebeløp
  Enkel registrering
  Nedbetaling
  Avansert trading
  Aldersgrense
  Gire opp til 100x
  Meget brukervennlig
  Kjøp 16 kryptovalutaer direkte
  Enkelt og bytte mellom ulike kryptovalutaer
  Fokus er og gjøre det enkelt å trade kryptovalutaer. Sømløst bytte mellom ulike kryptovalutaer.
 • Lånebeløp
  Enkel registrering
  Nedbetaling
  Avansert trading
  Aldersgrense
  Gire opp til 100x
  Meget bra plattform for kryptotrading
  Handle kryptovaluta direkte
  Ledende på derivat & futurestrading for krypto
  Hvis du ønsker en avansert og profesjonell plattform for krypto er BitMEX perfekt.

Hvordan kjøpe Litecoin LTC?

Du kan trade Litecoin (LTC) på to forskjellige måter.

 1. Handle Litecoin som faktisk kryptovaluta på kryptobørser, som for eksempel hos eToro, BitMEX eller Binance. På denne måter eier du kryptovalutaen direkte. Dette er en bra måte å investere på, både på kort og lang sikt.
 2. I stedet for å kjøpe kryptovalutaen direkte kan du handle Contract for Differences (CFD) på Litecoin og spekulere i om priset på valutaen går opp eller ned uten å eie den faktiske kryptovalutaen. Du kan investere i Litecoin og annen kryptovaluta gjennom CFD-er på Plus500. CFD egner seg best for investeringer på kort sikt.

En CFD er et finansielt instrument, som er en kontrakt, typisk mellom en megler og en investor, hvor den ene parten godtar å betale den andre forskjellen i verdien av et verdipapir, mellom åpning og lukking av handelen. Du kan enten holde en lang posisjon (spekulere at prisen vil stige) eller en kort posisjon (spekulere at prisen vil falle). Dette anses som en kortsiktig investering da CFD-er normalt brukes innenfor kortere tidsrammer.

Hva er Litecoin?

Litecoin LTC er en peer-to-peer Internett-valuta som muliggjør umiddelbare, nesten nullkostnadsbetalinger til alle i verden. Litecoin er et åpen kildekode, globalt betalingsnettverk som er fullstendig desentralisert uten noen sentrale myndigheter. Matematikk sikrer nettverket og gir enkeltpersoner mulighet til å kontrollere sin egen økonomi. Litecoin har raskere transaksjonsbekreftelsestider og forbedret lagringseffektivitet enn den ledende matematikkbaserte valutaen. Med betydelig industristøtte, handelsvolum og likviditet er Litecoin et velprøvd handelsmedium som komplementerer Bitcoin.

Bekrefter transaksjoner kjappere enn bitcoin

Den målrettede blokkeringstiden er hvert 2,5 minutt for Litecoin, i motsetning til Bitcoins 10 minutter. Dette gjør at Litecoin kan bekrefte transaksjoner fire ganger raskere enn Bitcoin. Litecoin bruker proof-of-work hash algoritmen Scrypt. LTC har en del fordeler sammenlignet med Bitcoin og andre kryptovalutaer. Inkludert bedre skalerbarhet, raske behandlingstider, en ny gruvealgoritme og lave transaksjonsgebyrer. Markedsmessig har det ikke gått helt topp for Litecoin de siste årene. Den var en gang en av de femte største kryptovalutaene målt i verdi. Idag kommer den så vidt innom topp 25.

Å investere i LTC har imidlertid flere ulemper. Slik som merkevareproblemer og høy bruk på det mørke nettet


Fordeler og ulemper med Litecoin

Fordeler

 • Relativt stor markedsandel – Litecoin er per october 2022 den 22e største kryptovalutaen målt i verdi.
 • Høy likviditet – jo større likviditet desto enklere er det å handle en kryptovaluta.
 • Pålitelig programvare – Proof of Work algoritme som er kjappere enn bitcoin.
 • Høy ytelse – LTC-transaksjoner tar kun 2,5 min å bekrefte mot bitcoins 9 min.
 • Rimeligere transaksjoner enn bitcoin – bitcoin transaksjoner koster noen dollar og litecoin transaksjoner noen cent.

Ulemper

 • Har tapt markedsandeler – Var en gang den 5e største kryptovalutaen. I oktober 2002 er den kun den 22e største kryptovalutaen.
 • Nye kryptovalutaer er kjappere enn Litecoin – Selv om valutaen har kjappere transaksjoner enn bitcoin har nyere valutaer som XRP og Cardano kjappere TPS (Transaksjoner per sekund) enn Litecoin.
 • Vinner ikke merkevarekampen – Litecoin var bygget for å være et alternativ til bitcoin. De fleste på markedet ser idag Ethereum ETH til å være det fremste alternativet.
 • Litecoins skaper Charlie Lee solgte alle myntene sine – Lee sier han gjorde det for å ikke kunne bli anklaget for å manipulere Litecoin-kursen. Det skaper uansett ikke tillitt når grunnleggeren dumper alt han har av valuta.

Litecoin LTC bilde

Hvilke faktorer påvirker prisen til Litecoin?

Litecoins volatilitet er sannsynligvis drevet av lignende faktorer som bitcoin, som for eksempel:

Regulering: Kryptovalutaer er for tiden uregulert av myndigheter og sentralbanker. Det er spørsmål om hvordan dette kan endre seg i løpet av de neste årene, og hvilken innvirkning dette kan ha på verdien.
Tilførsel: det er et begrenset antall litecoins tilgjengelig for utvinning (84 millioner). Tilgjengeligheten kan også variere avhengig av hastigheten som myntene kommer inn på markedet med.
Press og omtale: prisene på litecoin kan påvirkes av offentlig oppfatning, sikkerhet, lang levetid og prisene på andre kryptovalutaer som bitcoin.
Adopsjon: litecoin har foreløpig ikke blitt tatt i bruk av bedrifter eller forbrukere som betalingsmåte. Men noen ser potensialet i blockchain-teknologien og tror at dette kan bli mer utbredt i fremtiden.

Litt fakta om Litecoin

Selve blokkjeden til Litecoin er basert på kildekoden til bitcoin men den har en del modifikasjoner som gjør den annerledes. Kryptovalutaen ble lagt for å være et hovedalternativet til bitcoin og ble lagt for å kunne gjøre kjappere transaksjoner. Den målrettede blokkeringstiden er hvert 2,5 minutt for Litecoin, i motsetning til Bitcoins 10 minutter. Dette gjør at Litecoin kan bekrefte transaksjoner fire ganger raskere enn Bitcoin. Den maksimale sirkulasjonen på antall mynter på Litecoin er 84 000 000.

Valutaen bruker en Proof-of-Work metode som kalles Scrypt. Denne er kjappere enn bitcoin men gjør Litecoin samtidig mer komplisert å utvinne og dyrere å produsere sammenlignet med Bitcoin

Litecoins ticker eller begrep er LTC og den blir utvunnet sammen med Dogecoin. Den minste enheten kalles for 1 litoshi og motsvarer 0,00000001 LTC. Du kan med andre ord utføre meget små transaksjoner med valutaen.

Litecoin - slik fungerer kryptovalutaen


Kryptovaluta og beskatning

Skatteetaten har fastslått at det ikke skal tillegges merverdiavgift (MVA) ved kjøp og salg av bitcoin innad i Norge. Videre anses virtuell valuta som et formuesobjekt, som igjen betyr at gevinster skal beskattes på ordinær måte. Norske skatteytere er pålagt å innrapportere beholdninger til myndighetene i skattemeldingen ved utgangen av hver ligningsperiode.

Kjøp og salg av kryptovaluta i Norge

Finanstilsynet lanserte i 2019 en registerordning for vekslere av digital valuta. Det åpnet dørene for at norske selskap kunne tilby kjøp og salg av kryptovaluta til offentligheten. Bransjen er strengt regulert og alle foretak må registrere seg hos Finanstilsynet, uavhengig av omsetningsbeløp. Norske kryptovalutabørser er samtidig underlagt hvitvaskingsloven, med plikt om å rapportere mistenkelige transaksjoner til myndighetene. Per dags dato er det mulig å verifisere identiteten sin enten med VIPPS eller BankID.

Per dags dato er det 3 operative kryptovalutabørser i Norge som tillater kjøp av kryptovaluta. Det inkluderer Firi, Kaupang Krypto og NBX (Norwegian Block Exchange).

Close Bitnami banner
Bitnami