Handle Tron TRX

Tron TRX kryptovaluta logoTron en desentralisert blokkjedeplattform som prøver å revolusjonere underholdning (i likhet med navnebroren) så vel som digital innholdsdeling. TRONIX er hovednettets innfødte token til TRON-protokollen utstedt av TRON DAO, kjent som TRX. Tron TRX er den grunnleggende kontoenheten på TRON-blokkjeden. TRX er også en naturlig middels valuta for alle TRC-baserte tokens. TRX forbinder hele TRON-økosystemet, med mange applikasjonsscenarier som driver transaksjoner og applikasjoner i kjeden.

TRX er gitt lovfestet status som autorisert digital valuta og vekslingsmedium i Commonwealth of Dominica med virkning fra 7. oktober 2022.

Ønsker du å handle TRX tokens? Du kan trade Tron TRX og andre kryptovalutaer på alle handelsplassene i listen nedenfor. Sammenlign og finn beste stedet for deg å handle kryptovaluta.

 • Lånebeløp
  Enkel registrering
  Nedbetaling
  Mange betalingsmetoder
  Aldersgrense
  Trade ca 20 kryptovalutaer
  Trade kryptovalua med CFD-er
  Handel i mange ulike aktiva
  Teste med demo eller registrere med riktige penger
  En av de ledende handelsplassene for CFD-er.
  CFD service - 86% taper penger
 • Lånebeløp
  Enkel registrering
  Nedbetaling
  Avansert trading
  Aldersgrense
  Gire opp til 100x
  Meget brukervennlig
  Kjøp 16 kryptovalutaer direkte
  Enkelt og bytte mellom ulike kryptovalutaer
  Fokus er og gjøre det enkelt å trade kryptovalutaer. Sømløst bytte mellom ulike kryptovalutaer.
 • Lånebeløp
  Enkel registrering
  Nedbetaling
  Avansert trading
  Aldersgrense
  Gire opp til 100x
  Meget bra plattform for kryptotrading
  Handle kryptovaluta direkte
  Ledende på derivat & futurestrading for krypto
  Hvis du ønsker en avansert og profesjonell plattform for krypto er BitMEX perfekt.

Hvordan kjøpe Tron TRX tokens?

Du kan handle og trade TRX på to forskjellige måter.

 1. Handle TRX tokens som faktisk kryptovaluta på kryptobørser, som for eksempel hos eToro, Bluedot Crypto eller BitMEX. Da eier du kryptovalutaen direkte. Dette er den beste måten å investere på lang sikt.
 2. I stedet for å kjøpe kryptovalutaen direkte kan handle Contract for Differences (CFD) på TRX og spekulere i om priset på valutaen går opp eller ned uten å eie den faktiske kryptovalutaen. Investere i Tron TRX eller annen kryptovaluta gjennom CFD-er kan du gjøre på Plus500. CFD egner seg best for investeringer på kort sikt.

En CFD er et finansielt instrument, som er en kontrakt, typisk mellom en megler og en investor, hvor den ene parten godtar å betale den andre forskjellen i verdien av et verdipapir, mellom åpning og lukking av handelen. Du kan enten holde en lang posisjon (spekulere at prisen vil stige) eller en kort posisjon (spekulere at prisen vil falle). Dette anses som en kortsiktig investering da CFD-er brukes innenfor kortere tidsrammer.

En kjapp oversikt over Tron TRX

TRON er dedikert til å akselerere desentraliseringen av Internett via blokkjedeteknologi og desentraliserte applikasjoner (DApps). Grunnlagt i september 2017 av HE Justin Sun, har TRON-nettverket fortsatt å levere imponerende prestasjoner siden MainNet-lanseringen i mai 2018. Juli 2018 markerte også oppkjøpet og økosystemintegreringen av BitTorrent, en pioner innen desentraliserte tjenester med nesten 100 millioner månedlige aktive brukere. TRON-nettverket har fått en utrolig fremgang de siste årene, med over 123 millioner brukere på blokkjeden og oppover 4,2 milliarder transaksjoner. I tillegg er TRON vert for det største sirkulerende tilbudet av stabile mynter over hele verden, og passerer USDT på Ethereum i april 2021. TRON-nettverket fullførte full desentralisering i desember 2021 og er nå en rent fellesskapsstyrt DAO.

Hvordan fungerer Tron?

Tron var tidligere et Ethereum basert ERC-20-token. Idag er det en egen mynt.

Nettverket kalles for Tronix og det fungerer etter et desentraliseringsprinsipp. All data på blokkjeden er helt gratis og ikke kontrollert av noen sentral myndighet. Innholdsskapere kan få TRX-tokenet som en belønning for å legge ut innholdet sitt.

Det er også mulig for skapere å lage sine egne tokens på Tron-nettverket. Disse tokenene kan deretter brukes i brukernes egne desentraliserte applikasjoner (dApps) på nettverket. Disse nyopprettede tokenene er underbygget av TRX-hovedtokenet.

En del av utviklingsplanen er å inkludere støtte for spill på Tron-nettverket. Disse spillene ville være totalt desentralisert og brukere kunne belønne skaperne direkte hvis de likte spillet.

Proof of Stake mekanisme

Tron jobber med en delegert proof-of-stake konsensusmekanisme. I dette systemet blir transaksjoner validert av 27 superrepresentanter som er betrodd å vedlikeholde transaksjonshistorikken. Superrepresentanter velges ut hver sjette time, og tjener TRX-mynter generert av mekanismen som en belønning for tjenestene deres.

Tron-blokkjeden får en ny blokk lagt til hvert 3. sekund, og de som har lagt til blokken får tildelt 32 TRX-tokens.

Slik kan du bruke dine TRX tokens

Tronix, eller TRX, er den opprinnelige mynten i Tron-økosystemet. TRX tokenet brukes til transaksjonsgebyrer på nettverket, og kan satses for å motta nettverksbelønninger gjennom staking. Den brukes også til styring, med TRX-innehavere som kan stemme på beslutninger om nettverket.

TRX tokens kan også brukes på:

 • Kredittkortbetaling – Kredittkortutgifter støtter TRX-betaling
 • Tron Minibank – TRON ATM-maskin støtter TRX online overforinger
 • Du kan delta i token-utstedelser på TRON – TRX kan brukes til å kjøpe tokens som skal utstedes på TRON
 • Bruk TRX til å skaffe energi og båndbredde – Få tilsvarende mengde energi og bandbredde ved å fryse TRX.
 • Få stemmerett gjennom å skaffe TRON Power ved å fryse TRX
 • Delta i Tronics Support Play og motta TRX belønninger
 • Verdens største voksennettsted Pornhub støtter TRX-betalninger.

Hva er det som er spesielt med Tron TRX?

Tron er en litt spesiell type av kryptovaluta fordi den bruker et helt annet perspektiv og mål til markedet. Det er ingen transaksjonsgebyrer for TRX, noe som er veldig spesielt på kryptomarkedet. Mange kryptovalutaer sliter med høye transaksjonsgebyrer, og i tillegg trenger noen kryptovaluta mye energi for å utføre transaksjoner. I tillegg er nettverket i stand til å støtte 2000 transaksjoner hvert sekund.

Brukerne får sjansen til å delta superrepresentantenes utvelgelsesprosess gjennom å stake TRX. På toppen av det er plattformens evne til å belønne innholdsskapere for arbeidet deres, samtidig som de beholder fullt eierskap til prosjektene deres, et ekstremt verdifullt konsept.

Tron TRX kryptovaluta

Hvorfor har Tron TRX en verdi?

Den største fordelen med å bruke Tron er det faktum at artister og innholdsskapere fra hele verden nå har muligheten til å eie innholdet de lager fullt ut. Muligheten til å lage innholdet deres og dele det uten å måtte bekymre deg for lammende transaksjonsgebyrer er også en stor velsignelse.

Tron er et av de ledende prosjektene som noen kaller web 3.0. Hovedfokuset til 3. generasjons nettet er å gjøre det mulig for folk å bruke internett på en desentralisert og åpen måte, og dette nye nettverket er et med reell verdi bakt inn.

Fra en utviklers synspunkt er Tron spesiell fordi den for tiden bygges for å tillate bruk av høynivåspråk for sine smarte kontrakter. Utviklere i fremtiden vil kunne bruke et hvilket som helst programmeringsspråk for å bygge på toppen av Trons åpne programvaredesign.

Slik er Tron sikret gjennom Proof of Stake

Trons viktigste sikkerhetsfunksjon er dens delegerte proof-of-stake konsensusmekanismen. Systemet roterer nettverksvalidatorer hver sjette time, og hver av disse validatorene velges av velgere (brukere som satte inn TRX-tokenet sitt).

På en ny måte for crowd-sourcing for å bekjempe den konstante strømmen av feil som kan assosieres med programvareutvikling, har Tron-fellesskapet sjansen til å både bidra til utvikling og tjene belønninger ved å delta i Bug Bounty-programmet. I dette programmet tilbyr Tron Foundation sjenerøse TRX-belønninger for eventuelle feil eller sårbarheter som avsløres.

Fordeler og ulemper med TRON TRX

Det som er spesielt med Polkadot (DOT)-protokollen er at den muliggjør mekanismene for ulike blokkjeder til å kommunisere med hverandre. Lat oss se på fordelene og ulempene til protokollen.

Fordeler

 • TRON har som mål å utvikle markedet involvert med underholdningsinnhold som viser høye fremtidsutsikter.
 • Det er ingen transaksjonsgebyr på TRX.
 • TRON kan gjøre 2000 transaksjoner per sekund.
 • Hovedideen til TRON er å lage en desentralisert underholdningsplattform der brukere kan lage og tjene penger på innhold uten mellomledd.
 • Valutaen er skapt av et sterkt team av utviklere. Noen TRON-utviklere har erfaring fra store kjente selskaper, inkludert de som er knyttet til kryptovaluta. Utviklingen av TRON involverte spesialister fra Ripple Labs.
 • TRON har en rekke DAPPS som JustLend, Troncase, WINk med flere som samler inn enorme handelsvolumer og bidrar vesentlig til prisen.
 • Har stor sirkulasjon av Stablecoins.

Ulemper

 • TRON sier at de er desentralisert men blir ofte anklaget for sentralisering ettersom bare 50 % av alle TRX-tokens er lagret på forskjellige adresser.
 • Bare 15 % av de utstedte myntene er tilgjengelige for private investeringer. Et begrenset antall utviklere og store investorer eier resten. Uansett hvordan det motsatte er uttalt, er det alltid fristelsen til å flytte TRON-kryptovalutakursen i riktig retning.
 • Det finnes mange konkurrenter innen desentralisert finans.
 • TRON vises IKKE på utvikleraktivitetslisten.
 • For øyeblikket er bare den første delen av TRON-prosjektets roadmap implementert, som innebærer lansering av blokkjeden. De resterende planene som skal gjøre TRON-blokkjeden til et desentralisert internett er skrevet ned flere år i forveien. Det er grunnen til at plattformen, til tross for tilstedeværelsen av sitt eget nettverk, fortsatt er i det innledende utviklingsstadiet.

TRX coin bilde

Kryptovaluta og beskatning

Skatteetaten har fastslått at det ikke skal tillegges merverdiavgift (MVA) ved kjøp og salg av bitcoin innad i Norge. Videre anses virtuell valuta som et formuesobjekt, som igjen betyr at gevinster skal beskattes på ordinær måte. Norske skatteytere er pålagt å innrapportere beholdninger til myndighetene i skattemeldingen ved utgangen av hver ligningsperiode.

Kjøp og salg av kryptovaluta i Norge

Finanstilsynet lanserte i 2019 en registerordning for vekslere av digital valuta. Det åpnet dørene for at norske selskap kunne tilby kjøp og salg av kryptovaluta til offentligheten. Bransjen er strengt regulert og alle foretak må registrere seg hos Finanstilsynet, uavhengig av omsetningsbeløp. Norske kryptovalutabørser er samtidig underlagt hvitvaskingsloven, med plikt om å rapportere mistenkelige transaksjoner til myndighetene. Per dags dato er det mulig å verifisere identiteten sin enten med VIPPS eller BankID.

Per dags dato er det 3 operative kryptovalutabørser i Norge som tillater kjøp av kryptovaluta. Det inkluderer Firi, Kaupang Krypto og NBX (Norwegian Block Exchange).

Close Bitnami banner
Bitnami