Ved å fortsette bruken av denne nettsiden, godtar du våre retningslinjer for bruk og lagring av data( i tråd med GDPR).
Les mer om våre retningslinjer

Fetch.ai

Fetch.ai ble grunnlagt i 2017 og ble lansert via en initial exchange offering (IEO) på Binance i mars 2019. Plattformen bygger et åpent, tillatelsesfritt, desentralisert maskinlæringsnettverk med en kryptoøkonomi. Fetch.ai demokratiserer tilgangen til AI-teknologi ved å tilby en tillatelsesfri nettverk der alle kan koble seg til og få tilgang til sikre datasett ved hjelp av autonom AI for å utføre oppgaver som utnytter plattformens globale nettverk av data.

Fetch.ai har som mål å gi en desentralisert infrastruktur for kunstig intelligens og maskinlæring ved hjelp av et distribuert nettverk av noder som kan dele databehandlingskraft og ressurser. Dette vil gjøre det mulig for enheter å samarbeide og koordinere på en mer effektiv måte, uten behov for sentrale mellommenn.

Plattformen tilbyr også smarte kontrakter som kan hjelpe til med å automatisere prosesser og sikre at alle transaksjoner er trygge og pålitelige. Fetch.ai har som mål å tilby en rekke bruksområder, inkludert autonome økonomier, desentraliserte markedsplasser og Internet of Things (IoT)-enheter.

Fetch.ai-modellen er basert på brukstilfeller som optimalisering av DeFi handelstjenester, transportnettverk (parkering, mikromobilitet), smarte energigrids og reiseliv – i utgangspunktet enhver kompleks digital system som er avhengig av store datasett. Fetch.ai-nettverket er en interchain-protokoll basert på Cosmos-SDK og bruker et høytytende WASM-basert smart kontraktspråk (Cosmwasm) for å tillate avansert kryptografi og maskinlæringslogikk som kan implementeres på blockchain. Dette tillater også Fetch.ai-nettverket å fungere som et lag 1 nettverk for Ethereum og som en interchain-bro til resten av blockchain-verdenen.

Fetch.ai har sin egen kryptovaluta, FET, som brukes til å betale for transaksjonsgebyrer og kjøp av tjenester på plattformen.

Kryptovalutaen FET

FET brukes som betalingsmiddel på plattformen. FET er en ERC-20-token som er utstedt på Ethereum blockchain, og den brukes til å betale for transaksjonsgebyrer og for å kjøpe tjenester på Fetch.ai-plattformen.

FET kan kjøpes og selges på en rekke kryptobørser, og prisen bestemmes av tilbud og etterspørsel på markedet. I tillegg til å være et betalingsmiddel, brukes FET også som insentiv til noder som bidrar til å validere transaksjoner på Fetch.ai-nettverket. Noder som utfører beregninger og bidrar til nettverkssikkerhet belønnes med FET som en incentivordning.

Fetch.ai har som mål å bruke FET for å skape et økosystem som gir incentiver for alle deltakere som bidrar til nettverkets vekst og utvikling. Dette inkluderer utviklere som bygger applikasjoner på plattformen, noder som bidrar til nettverkssikkerhet og dataprovidere som deler data for bruk i maskinlæring og AI-algoritmer.

Siden FET er en kryptovaluta, er det viktig å huske på at prisen på FET kan variere mye og at det er en høy risiko forbundet med å investere i kryptovalutaer generelt.

Referanser:

https://fetch.ai/

https://mobix.ai/

https://resonate.social/