Ved å fortsette bruken av denne nettsiden, godtar du våre retningslinjer for bruk og lagring av data( i tråd med GDPR).
Les mer om våre retningslinjer

CoinMarketCap

CoinMarketCap logoCoinMarketCap er en nettside som er mest kjent for å gi realtime priser på kryptovaluta. Her kan du finne prisen på alle kryptovalutaer som finnes, hvilket er totalt fler enn 9000 stk. I April 2020 ble nettstedet kjøpt opp av kryptoselskapet Binance.

Coin Marketcap produkter og tjenester

CoinMarketCap er et industriverktøy for kryptovaluta som samler og rapporterer nylig omsatte priser for hundrevis av kryptovalutaer som handles på hundrevis av plattformer rundt om i verden. For hver valuta rapporterer den den totale verdien av den utestående valutaen («markedsverdien»), dets totale handelsvolum og dets rangering etter handelsvolum i løpet av den siste måneden og de siste 24 timene.

Rangering av handelsplattform for kryptovaluta

Nettsiden rangerer også handelsplattformer for kryptovaluta i henhold til deres rapporterte handelsvolum på tvers av alle mynter eller tokens som de viser.

For hver kryptovaluta og hver plattform som CoinMarketCap viser, gir den nettlenker til de aktuelle nettutforskerne, hvitebøker og plattformhjemmesider.

For å adressere brukernes bekymringer, presenterte CoinMarketCap sitt program for å forbedre kvaliteten på dataene sine i et blogginnlegg 13. mai 2020, der det beskrev flere av initiativene den introduserte. Selskapet sa at det hadde introdusert en ny likviditetspoeng målrettet mot brukernes interesse for transaksjoner på opptil $10 000. Den lanserte også en nettrafikk-faktor som den bruker for å justere rapporterte volumtall i den tro at kryptovalutamarkedene er drevet av detaljhandel. I blogginnlegget sa det også at det ville implementere en algoritme for å oppdage uteliggere i rapporterte data fra og med 29. mai 2020.

CoinMarketCap renter på kryptovaluta

I oktober 2019 lanserte CoinMarketCap en ny side på nettstedet sitt som viser renter som tilbys på flere kryptovalutaer, slik at kundene kan sammenligne annualiserte renter, minimumsvarighet før realisering av avkastning og annen informasjon mellom flere utlånsplattformer. De omtalte plattformene inkluderer Binance, BlockFi , Crypto.com, Bitfinex og Celsius Network. Siden har også en fane som indikerer om hver plattform er en desentralisert eller «DEX» -utveksling.

Historien om CoinMarketcap

CoinMarketCap ble grunnlagt i 2013 av Brandon Chez, en dataprogrammerer og tidlig bruker av bitcoin. I 2018 forsøkte Wall Street Journal å avsløre identiteten hans ved å spore arbeidsdatamaskinen hans til leiligheten hans i Long Island, New York, etter at Chez fjernet prisdetaljer fra en rekke sørkoreanske nettsteder mistenkt for å ha oppført unøyaktig informasjon, noe som forårsaket et priskrasj for mange digitale eiendeler, inkludert XRP. Forsøket var mislykket. Chez fortalte Wall Street Journal i en e-postutveksling at han ikke «skjønte hvor stor innvirkning» dette ville ha på markedet, men at han trodde «markedet var allerede i nedgang på det tidspunktet, så timingen var ganske uheldig.»

Integriteten til CoinMarketCaps datarapportering ble avslørt i en mye publisert 19. mars 2019, presentasjon til US Securities and Exchange Commission av Bitwise , et kapitalforvaltningsfirma med en ventende søknad til SEC om en bitcoin ETF . Bitwise påsto at bare ti utvekslinger av hundrevis for øyeblikket rapportert av CoinMarketCap ga troverdige data for bitcoin.

1. mai 2019 kunngjorde CoinMarketCap dannelsen av Data Accountability & Transparency Alliance (DATA), som forener ledende handelsplattformer for kryptovaluta for å forbedre datarapporteringen. For å delta i DATA-børser må du gi live trading og ordrebokdata til CoinMarketCap. Binance , Bittrex , OKEx og Bitfinex er blant de tolv første medlemmene. CoinMarketCap kunngjorde også at de lanserte sine egne blokkutforskere for bitcoin og Ethereum.

I oktober 2019 kunngjorde selskapet at den tilbaketrukne administrerende direktøren, Chez, ville dukke opp på scenen på selskapets The Capital-konferanse 12.-13. november 2019. CoinMarketCaps Carylyne Chan sa i kunngjøringen at «det vil være elektriserende, spennende og underholdende å være der personlig.» Binances Changpeng Zhao ble også talt på The Capital. Chez så ut til å dukke opp på scenen i Singapore på konferansen. Både utseendet og stemmen hans var maskert.

Binance kjøper CoinMarketCap

Binance, en av de største handelsplattformene for kryptovaluta i verden, kunngjorde 2. april 2020 at de hadde fullført kjøpet av CoinMarketCap, den største online kryptovaluta-dataaggregatoren i verden, for en ikke avslørt sum. Chez trakk seg som administrerende direktør, og fortsatte å fungere som rådgiver. Chief Strategy Officer, Carylyne Chan, ble utnevnt til å fungere som midlertidig administrerende direktør.

Selv om det ryktes å være verdt opptil 400 millioner dollar, ble ikke økonomiske detaljer om transaksjonen offentliggjort av Binance. Begrunnelsen kan ha vært at CoinMarketCap nyter nesten dobbelt så mye nettstedtrafikk som Binance, ifølge observatører. Binances uttalelse om oppkjøpet diskuterte ikke planer for selskapet og fokuserte i stedet på planer for å opprettholde CoinMarketCaps operasjonelle uavhengighet. «Kjernen DNA til CoinMarketCap er sterkt på linje med Binances etikk og kultur, fra integriteten til verdien av frihet, åpenhet og brukerfokus,» ifølge Binance.

Kritikere av avtalen stilte spørsmål ved de åpenbare interessekonfliktene til en handelsplattform som eier dataaggregatoren som inkluderer plattformdataene. I følge Binances uttalelse om oppkjøpet, «… har CoinMarketCap opprettholdt uavhengighet fra eksterne interessenter siden oppstarten, og den vil fortsette å drives som en uavhengig forretningsenhet. Mens Binance kryptovalutabørs og dens opprinnelige token BNB er notert på CoinMarketCap, CoinMarketCap og Binance er separate enheter som opprettholder en streng politikk for uavhengighet fra hverandre: Binance har ingen betydning for CoinMarketCap-rangeringer, mens CoinMarketCap ikke har noen innflytelse over Binances operasjoner.»

CoinMarketCap bilde