Ved å fortsette bruken av denne nettsiden, godtar du våre retningslinjer for bruk og lagring av data( i tråd med GDPR).
Les mer om våre retningslinjer

OKB Coin

OKB Coin logoOKB er en token du kan bruke på OKX-børsen og har en totalt volum på 300 millioner tokens. Med OKB får du rabatt på opptil 40% av handelsgebyrene på OKX-børsen. Ved å holde OKB får du også tilgang til investeringer i kryptoprosjekter gjennom OKX Jumpstart launchpad-initiativet og du får høye innsatsbelønninger på OKB-tokens gjennom OKX Earn . OKX bruker en del av spothandlene til å brenne OKB-tokens for et sundt økosystem.

Ønsker du å handle OKB tokens? Du kan trade OKB og andre kryptovalutaer på alle handelsplassene i listen nedenfor. Sammenlign og finn beste stedet for deg å handle kryptovaluta.

Hvordan kjøpe OKB tokens?

Du kan handle og trade OKB på to forskjellige måter.

  1. Handle OKB tokens som faktisk kryptovaluta på kryptobørser, som for eksempel hos eToro, CoinSmart eller BitMEX. Da eier du kryptovalutaen direkte. Dette er den beste måten å investere på lang sikt.
  2. I stedet for å kjøpe kryptovalutaen direkte kan handle Contract for Differences (CFD) på Polygon MATIC og spekulere i om priset på valutaen går opp eller ned uten å eie den faktiske kryptovalutaen. Investere i Polygon eller annen kryptovaluta gjennom CFD-er kan du gjøre på Plus500. CFD egner seg best for investeringer på kort sikt.

En CFD er et finansielt instrument, som er en kontrakt, typisk mellom en megler og en investor, hvor den ene parten godtar å betale den andre forskjellen i verdien av et verdipapir, mellom åpning og lukking av handelen. Du kan enten holde en lang posisjon (spekulere at prisen vil stige) eller en kort posisjon (spekulere at prisen vil falle). Dette anses som en kortsiktig investering da CFD-er brukes innenfor kortere tidsrammer.

En kjapp oversikt over Polygon

Polygon kalles Ethereums internett av blokkjeder. Men hva er egentlig spesielt med Polkygon?

Matic Token Polygon

MATIC Token

$MATIC er det opprinnelige symbolet til Polygon. Den brukes til å styre og sikre nettverket og til å betale nettverkskostnader. Det er valutaen til Polygon-apper som gjør det mulig for brukere å samhandle med hundrevis av dApper som er involvert i deres økosystem.

Gass Token

MATIC-tokenen er selve livsnerven til polygonkjedene. Når du utfører en transaksjon eller bruker en Polygon-applikasjon, betaler du en liten avgift i $MATIC for å bruke Polygon-kjedene. Denne avgiften er et insentiv for gruvearbeidere til å behandle og bekrefte det du prøver å gjøre.

Proof-of-Stake

Polygon bruker en Proof-Of-Stake-mekanisme som bruker stakede Matic-tokens for å oppnå konsensus på nettverket. Ved å satse $MATIC kan du sikre Polygon-nettverket og tjene belønninger. I dette systemet hindrer trusselen om å miste din $MATIC angrep.

Styresett (Governance)

Matic Token-innehavere nyter spesielle privilegier på protokollen. Tokenene kan brukes til nettverksdeltakelse via styringsavstemning på Polygon Improvement Proposals (PIPs).

Hva er en governance token?

En governance token er en kryptovaluta som gir innehaverne rett til å stemme på foreslåtte endringer i et blokkjedenettverk . Denne innovasjonen blir sett på som et nødvendig skritt mot å holde visse kryptoprosjekter, spesielt de innenfor det desentraliserte finansøkosystemet (DeFi), desentralisert.

Polygon crypto blir karbonnegativ

Polygon Staking

Hvem som helst kan bli validator på Polygon PoS-nettverket og dele de ikke-inflasjonære nettverksbelønningene, og støtte den neste adopsjonsbølgen. Du kan sette opp din egen node eller leie til en fellesskapsnode. Belønningene dine avhenger av hvor mye $MATIC som er satset og transaksjonene i nettverket.

Polygon tildeler 12 % av deres totale forsyning på 10 milliarder tokens for å finansiere innsatsbelønningene. Som validator kan du sette din egen kommisjon for å akseptere delegasjoner til noden din. Du kan også få årlige belønninger.

Det kreves ingen dyr maskinvare for å stake og det kreves ikke energikrevende datamaskiner for å stake. Dette gjør Polygon til et miljøvennlig produkt.

Hvordan fungerer Polygon?

Polygon er både en token (MATIC) som kan kjøpes og selges på kryptobørser likt bitcoin og en desentralisert protokoll.

Polygon som tidligere hette Matic Network, er en skaleringsløsning som prøver å utvikle flere metoder for å øke hastigheten på transaksjoner på Ethereum baserte blokkjede-nettverk samtidig som kostnadene og kompleksiteten reduseres.

Målsetningen er sentrert på Ethereum, som er en desentralisert applikasjonsplattform som lar deg bli med i virtuelle verdener, spille spill, kjøpe kunst og NFTer samt engasjere deg i en gjeng økonomiske aktiviteter. Problemet er at det er så mye aktivitet i Ethereum-blokkjeden at den til tider har vært nesten ubrukelig, på grunn av at overføringskostnadene har vokst og trafikken har blitt kvalt.

Polygon fungerer som ett tilleggs-lag til Ethereum. Man har ikke som hensikt til å endre blokkjeden, kun å gjøre den mer tilgjengelig gjennom å skalere nettverket, forbedre sikkerheten, effektiviteten og nytten, samt å oppmuntre utviklere til å lage mer tiltalende produkter.

Hvor mye avkastning kan jeg får ved å stake Polygon MATIC token?

Du kan typisk få mellom 11 – 14% avkastning ved å stake Matic Polygon. Din innsatsavkastning er avhengig av gjeldende nettverksforhold og beregninger slik som total innsats % og transaksjonsgebyrer brukt i nettverket.

Matic allokerer 12 % av sin totale forsyning på 10 milliarder tokens til innsatsbelønninger. Disse 1,2 milliarder tokenene vil være innsatsincentivet de første fem årene. Incitamentet reduseres gradvis hvert 30. minutt.

Fordeler og ulemper med Polygon

Det som er spesielt med Polkadot (DOT)-protokollen er at den muliggjør mekanismene for ulike blokkjeder til å kommunisere med hverandre. Lat oss se på fordelene og ulempene til protokollen.

Fordeler

Ulemper

Polygon dApps

Kryptovaluta og beskatning

Skatteetaten har fastslått at det ikke skal tillegges merverdiavgift (MVA) ved kjøp og salg av bitcoin innad i Norge. Videre anses virtuell valuta som et formuesobjekt, som igjen betyr at gevinster skal beskattes på ordinær måte. Norske skatteytere er pålagt å innrapportere beholdninger til myndighetene i skattemeldingen ved utgangen av hver ligningsperiode.

Kjøp og salg av kryptovaluta i Norge

Finanstilsynet lanserte i 2019 en registerordning for vekslere av digital valuta. Det åpnet dørene for at norske selskap kunne tilby kjøp og salg av kryptovaluta til offentligheten. Bransjen er strengt regulert og alle foretak må registrere seg hos Finanstilsynet, uavhengig av omsetningsbeløp. Norske kryptovalutabørser er samtidig underlagt hvitvaskingsloven, med plikt om å rapportere mistenkelige transaksjoner til myndighetene. Per dags dato er det mulig å verifisere identiteten sin enten med VIPPS eller BankID.

Per dags dato er det 3 operative kryptovalutabørser i Norge som tillater kjøp av kryptovaluta. Det inkluderer Firi, Kaupang Krypto og NBX (Norwegian Block Exchange).